EKONOMIKSI MENAXHERIAL PDF

EKONOMIKSI MENAXHERIAL PDF

Mesimecom · @mesime24com. Kosova. mesimecom. Joined July Tweets. © Twitter; About · Help Center · Terms · Privacy. Ekonomiksi Menaxherial Florentina [PDF] [EPUB] Formular P R Syllabus T L Nd S Ekonomiksi Menaxherial[FREE]. Book file PDF easily for everyone and every device. You can download and.

Author: Dijinn Vijinn
Country: Monaco
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 26 August 2014
Pages: 70
PDF File Size: 14.61 Mb
ePub File Size: 3.26 Mb
ISBN: 291-5-28600-315-2
Downloads: 56192
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tacage

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Mbledhja e menaxherila gjith formularve t kostos s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve.

Published on Apr View 91 Download 6. Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur. Kontabiliteti Menaxherial k5 Download Report. Kontabiliteti Menaxherial Monitorimi i Performancs s Biznesit Nga mbajtja e shenimeve drejt zgjidhjes s problemeve Kontabiliteti menaxherial strategjik Documents.

Ksaj i referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn.

Vlera monetare e materialeve t drejtprdrejta ose kostojaSetting Up the Cost Accounting System Niveli i veprimatris duhet t parashikohet pr vitin e ardhshm pr t llogaritur normn e paracaktuar t shpenzimeve ekojomiksi. Kosto e produktit t ksaj pjese jan: Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc. Shuma aktuale e nxitsit t prdorur duhet t mblidhet dhe regjistrohet.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhjes s kostove t prodhimit pr kompanin All SignsCaktimi i kostos pr punn me porosi: Kostot pr njsi n ekonomiks prodhuese prdoren pr: Kostot totale t prodhimit pr punn pjestohen me numrin e njsive t prodhuara pr t llogaritur koston pr njsi.

  DIAGRAPHIE COURS PDF

Nj kosto direkte sht ajo kosto e cila mund t evidentohet Documents. Kontabiliteti Menaxherial P2 – scaak. Nj shrbim karakterizohet nga natyra e tij e paprekshme. Ksaj i referohemi si sistemi i caktimit t kostos sipas procesit.

Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr q t furnizojn me informata q mund t prdoren pr qllime t shumfishta. Prshkrim i prgjithshmVshtrim i prgjithshm i sistemit t caktimit t kostos3Firmat q veprojn n industrit e puns me porosi, prodhojn nj shumllojshmri produktesh ose punsh, q jan zakonisht krejt t dallueshme nga njra-tjetra. Duke qen se njsit jan t njjta, kostot e do njsie jan gjithashtu t njjta.

Shpenzime indirekte t puns Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos indirekte. Prcaktimin e profitabilitetit Prcaktimin e fizibilitetit t shrbimeve t rejaNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Kosto pr njsi prbhet nga materialet e drejtprdrejta2 puna e drejtprdrejt shpenzimet indirektet vzhgueshme pr njsiShpenzimet indirekte aplikohen duke prdorur nj norm t paracaktuar t bazuar n shpenzimet indirekte t buxhetuara dhe kohn e buxhetuar t nxitsit.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosRaporti i kostos s mallrave t shituraCaktimi i kostos pr punn me porosi: Kontabiliteti menaxherial kundrejt kontabilitetit financiar Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosFormulari i kostos pr punn me porosi t prfunduar. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s materialeve t drejtprdrejta. Malli i prodhuar sht i prekshm dhe mund t magazinohet. Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e shtpive, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese prkundrejt firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt.

  LIBROS VICTOR GORDOA PDF

Rishikim i Java e parJava e par -? Secila pun dokumentohet n nj formular t kostos s puns me porosi.

Ekonomiksi Menaxherial Florentina

Metodat e matjes s kostos: Prshkrim i prgjithshmFormulari i krkess s materialeveSistemi i caktimit t kostos pr punn me menaxheriall Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosKostot dhe veprimtaria e shpenzimeve indirekte t departamentit5Norma e shp.

Ai nuk mund t ndahet nga klienti dhe nuk mund t futet n stoqe. Ushtrime nga kontabiliteti menaxherial Documents. Totali i kostove t prodhimit t njsive pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s puns s drejtprdrejta. Ushqimi, cimento, derivatet e nafts dhe prodhimet kimikeNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostosMarrdhnia e akumulimit, e matjes dhe e ngarkimit t kostos2The cost accounting system must satisfy the needs for cost accumulation, cost measurement and cost assignment.

Ekonomiksi Menaxherial Florentina Xhelili.rar.iso

Krkesa vjetore e kompanis pr Produktin Alfa sht 50, njsi. Prshkrim i prgjithshm3Punve u ngarkohen kosto indirekte me nj norm t paracaktuar t shpenzimeve indirekte. Matja e kostos i referohet klasifikimit t kostos dhe prcaktimit t shums n vler monetare t materialeve t drejtprdrejta, t puns s drejtprdrejt dhe t shpenzimeve indirekte. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPasqyra e t ArdhuraveCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prshkrim i prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: